Foto website 2 Bedrijven

Het bedrijfsleven

Als u dit als ondernemer leest betekent dit waarschijnlijk dat u op zoek bent naar informatie over milieuwetgeving in relatie tot uw bedrijf. U bent dan, uiteraard,  op het juiste adres beland.  De meeste bedrijven in Nederland vallen onder de milieuwetgeving. In 2008 is het Activiteitenbesluit milieubeheer van kracht geworden en sindsdien vallen steeds meer bedrijven onder deze algemene regels. Het is echter niet eenvoudiger geworden voor ondernemend Nederland; de regels zijn weliswaar eenduidiger, echter zijn deze zo uitgebreid dat de meeste ondernemers hier geen wijs uit worden. De tijd dat ondernemers olie in de sloot loosden ligt ver achter ons en over het algemeen doen ondernemers hun best voor “het milieu”. Er is nog een wereld van verschil  tussen je best doen voor het milieu en 100% naleefgedrag. Tegenwoordig staat dit ook bekend als compliance of wel handelen in lijn met de wet.

VTH Advies kan u helpen met het vertalen van wetgeving naar de dagelijkse praktijk binnen uw onderneming. Dit gaat soms gepaard met extra kosten maar de ervaring leert dat er ook vaak onnodige kosten voorkomen kunnen worden. Voorzieningen uit het verleden zijn niet altijd meer vereist en dat kan uw onderneming geld besparen. Scholing en voorlichting van u of uw medewerkers draagt er toe bij dat u inzicht krijgt in de maatregelen die u kan nemen om te voldoen aan milieuwetgeving. Een volgende milieu-inspectie kan u dan met een gerust hart tegemoet zien.

Over energiebesparing kan heel veel gezegd en geschreven worden om u er van te overtuigen dat het zinvol is om uw energiegebruik eens onder de loep te nemen. De meerderheid van de ondernemers is van mening dat zij al het mogelijke doen om zo zuinig mogelijk met energie om te gaan.  Die uitdaging durft VTH Advies wel aan te gaan. U zal versteld staan van de kansen, of euro’s zo u wilt, die u laat liggen als het gaat om energiebesparing.

Als u contact opneemt staan wij u graag te woord en delen graag onze kennis met u.